מהי אלרגיה למזון

מידע כללי
אלרגיה היא התגובה החיסונית המהירה ביותר בטבע, והיא מערבת את מרכיבי מערכת החיסון שברקמות החשופות לעולם החיצוני:עור וריריות, מערכת הנשימה ומערכת העיכול. אלרגיה למזון מתרחשת כאשר המערכת החיסונית של הגוף מזהה בטעות חלבון כמזיק. חלבונים מסוימים (או חלקים מחלבונים) עמידים לעיכול, ואלה שאינם מתפרקים בתהליך העיכול מתויגים על ידי E אימונוגלובולין (IgE). תגים אלה מטעים את המערכת החיסונית ועל כן היא מגיבה כאילו החלבון הוא פולש. לאחר מכן המערכת החיסונית מתנהגת כאילו האדם נמצא תחת התקפה, ושולחת תאי דם לבנים להתקפה, מה שמעורר תגובה אלרגית.

אופן חשיפה ותסמינים

מידע כללי
חשיפה יכולה להתבצע ע"י אכילה, מגע או שאיפה כתוצאה מהמצאות של חלבוני המזון באוויר.

טיפול בתגובה אלרגית

מידע כללי
כיצד מזהים ומטפלים תגובה אלרגית

אבחון אלרגיה למזון

מידע כללי
כאשר מתפתחת תגובה אלרגית או כאשר קיים חשש שהתפתחה תגובה שכזו לאחר אכילה/ נגיעה/שאיפה של מזון מסוים, יש לפנות בהקדם לרופא מומחה לאלרגיות (אלרגולוג) לאבחון ולייעוץ רפואי.\ ניתן לתאם תור לכל אלרגולוג דרך קופת חולים/ בית חולים או באופן פרטי. בדרך כלל תורים רגילים דרך קופות החולים במרפאות האלרגולוגים יהיו בזמינות גבוהה יותר מבתי החולים.

תגובה אלרגית קשה (אנפילקסיס-Anaphylaxis )

מידע כללי
תגובה אלרגית קשה (אנפילקסיס-Anaphylaxis )

מזרק אדרנלין אוטומטי

מידע כללי
?מהו מזרק אדרנלין? איזה מזרקים קיימים בישראל כיצד משתמשים במזרק אדרנלין?

רשימת מרפאות אלרגיה

מידע כללי
רשימה של מרפאות אלרגיה ואימונולוגיה בבתי חולים בישראל לפי אזורים